Leden

JCI Harelbeke is deel van JCI, een internationale organisatie van jonge leiders en ondernemende mensen. Door hun engagement, vriendschap en het realiseren van creatieve projecten groeien zij tot toekomstgerichte ondernemers.

De vier basispijlers waarrond JCI-leden evolueren zijn individu, gemeenschap, internationalisme en business. JCI Vlaanderen telt 1000 leden en kandidaat-leden, verdeeld over 42 lokale afdelingen.
Het tweejarige thema waar alles rond draait is Groei, Leiden, Ondernemen, een slogan waarin ieder woord zijn betekenis kent. JCI Vlaanderen heeft iets te melden… naar jou toe én naar de maatschappij. Dat willen we laten horen. Samen.

Activiteitsvelden
In onze complexe samenleving wil JCI Vlaanderen jongeren inspireren en aanzetten tot het nemen van initiatief. Onze vereniging staat gekend als een jonge, dynamische en toekomstgerichte organisatie voor geëngageerde, ondernemende mensen, die zich voorbereiden om leidinggevende functies op te nemen in het privé- en openbaar leven. Door hun activiteiten binnen JCI werken de leden en kandidaat-leden aan hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Dit wordt bereikt door actief deel te nemen aan interne trainingsprogramma's en het plannen en uitvoeren van projecten die baat geven aan het individu en de gemeenschap.
Specifiek voor alle functies en op alle niveaus geldt het principe 'one year, one person, one job'. Zo krijgt iedereen dezelfde kansen tot zelfontplooiing en vorming.